Процедурата за кандидатстване към програмата за саниране на многофамилните жилищни сгради

...
Процедурата за кандидатстване към програмата за саниране на многофамилните жилищни сгради
Коментари Харесай

Програмата за саниране: Наближава крайният срок за кандидатстване в някои общини

Процедурата за кандидатстване към програмата за саниране на многофамилните жилищни здания е във крайна фаза. Крайният период за подаване на документите към огромна част от общините в страната изтича на 10 май.

В центъра на София съседи се оплакват от санирането на парче

Интересът към програмата е засилен. Анелия Стаменова е домоуправител в Шумен, a блокът ѝ се нуждае от изцяло саниране. Две седмици преди крайния период за входиране на документите по програмата в общинската администрация, към момента не е изцяло подготвена.

„ Има 10 000 места, на които би трябвало да се подписват, настрана би трябвало да се привикват няколко броя събрания, с цел да може да ги накарам още веднъж да се подписват, въобще извънредно тежка процедура “, споделя Анелия Стаменова.

Има рецензии, че три от критериите облагодетелстват огромните жилищни здания, а дребните нямат късмет за гратис саниране

Изискванията включват паспортизация на постройката и енергийно проучване, които от време на време лишават повече от месец. Кънчо Кънчев е един от дребното специалисти в Шумен, които работи в тази сфера.

„ Фирмите са малко, с цел да могат в този период да свършат качествено работата “, споделя той.

300 000 лева за енергийно проучване ще отидат при тези, които първи внесат документите си

От районното министерство обясниха, че крайният период за кандидатстване няма по какъв начин да бъде променян.

„ Крайният период за подаване на документи към нас към този момент като Министерство на регионалното развитие е 31 май, само че следва да се има поради, че изключително при огромния брой искащи, огромния брой планове, които би трябвало да се подадат, самите общини имат софтуерно време, с цел да обработят всички заявки и да ги подадат към нас. Срокът е задоволително дълъг “, сподели Добромир Василев от дирекция „ Жилища политика “.

Пари за саниране в този момент има единствено за към 1500 кооперации

Очаква се най-вече кандидатстващи по програмата да подадат документи при започване на май.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР